Je hart ophalen

Door ruimte te geven aan het volledige potentieel van de heilige spirit van Cacao, creëer je de ruimte voor jouw eigen potentieel om tot uiting te komen.

Als begeleider sta ik liefdevol klaar om je te ondersteunen in je diepste ervaringen.

Tijdens de ceremonie verken je op een aardse manier alle dimensies van jezelf, inclusief de dualiteiten die je tegenkomt. Het is een gelegenheid om stil te staan bij jezelf en om je unieke bijdrage aan deze wereld te ontdekken en te ervaren.

De ceremonie biedt de mogelijkheid om in contact te komen met alle aspecten van jezelf en met het diepe weten dat generaties voor ons hebben doorgegeven, wat in je eigen DNA verankerd ligt.

Wat kun je verwachten van Cacao?

Tijdens een gepersonaliseerde cacao ceremonie staan jouw zielsessentie en innerlijke heling centraal. Ik neem de tijd om af te stemmen op jouw energie en creëer vervolgens een ceremonie speciaal voor jou. Het uitgebreide bloemenaltaar en de zorgvuldig geselecteerde muziek brengen je in de stemming om jezelf volledig onder te dompelen in deze magische ervaring.

Samen voeren we spirituele oefeningen en healingstechnieken uit om je te ondersteunen bij je helingsproces. Ikzelf zal naast je staan als ervaren facilitator tijdens deze innerlijke reis. In een tijdsbestek van twee uur zullen we aandacht besteden aan die delen van je onderbewustzijn die meer liefde en zorg nodig hebben.

In dit diepe portaal van cacao werken we zonder verwachtingen. Elke ceremonie is uniek en brengt verschillende ervaringen met zich mee. Het is een mystieke reis waarin je verschillende “aha” momenten zult beleven en ontdekken wat je anders mag gaan doen in je leven. Na de ceremonie zal je een diep gevoel van veiligheid en vertrouwen in jezelf ontwikkelen. Bovendien krijg je integratie-opdrachten om het te belichamen in je dagelijkse leven.

Ik mag voelen dat alles in mij er toe doet, dat ik van waarde ben.

Is Cacao wat voor mij?

Deze plantmedicijn ceremonie is voor jou als..

Een cacao ceremonie kan precies zijn wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een diepere verbinding met jezelf en met het leven om je heen. Als je het gevoel hebt vast te zitten in een patroon van emotionele blokkades, kan het een krachtig middel zijn om deze obstakels te overwinnen.

Een cacao ceremonie biedt je de ruimte om op een liefdevolle en accepterende manier naar jezelf te kijken. Het is een uitnodiging om jezelf te omarmen, inclusief alle emoties en ervaringen die daarbij horen.

Voel je de behoefte om meer in het hier en nu te leven en je bewust te worden van je gedachten en gevoelens?  Misschien ben je op een kruispunt in je leven en zoek je naar duidelijkheid en richting. Een cacao ceremonie kan je helpen om in contact te komen met je intuïtie en innerlijke wijsheid, waardoor je de kracht vindt om belangrijke beslissingen te nemen en stappen te zetten in de richting van je ware verlangens.

Kortom, een cacao ceremonie is wat voor jou als je op zoek bent naar verbinding, groei en zelfontdekking. Het is een uitnodiging om dieper in jezelf te duiken en te ontdekken wat er werkelijk toe doet in jouw leven.

Traditionele ceremonies

In het betoverende Guatemala heb ik diepgaande cacao ceremonies bij de Maya’s ervaren en cacaoplantages bezocht. Deze ervaringen hebben me geleerd om met grote zorg en respect om te gaan met deze heilige tradities. Ik begrijp dat cacao ceremonies niet slechts een trend als vervanger voor koffie is maar een diepgeworteld plantmedicijn dat in eeuwenoude spirituele en genezende praktijken wordt toegepast. Daarom kies ik ervoor om de Maya ceremonies niet te imiteren of mijn ceremonies te commercialiseren. We mogen echt leren om de ware essentie van deze rituelen en het plantmedicijn te eren en te begrijpen.

De effecten van Cacao

Oorspronkelijk werden er traditionele ceremonies gegeven met cacao door de Zuid-Amerikaanse inheemse culturen om te verbinden met het Goddelijke en wordt het liefdevol het medicijn van het hart genoemd. De gevoelens die vrij komen kunnen vergelijkbaar zijn met wanneer we verliefd worden of intiem zijn. Ceremoniële cacao voelt erg intiem en laat je verliefdheid voor jezelf ervaren.

Doordat pure cacao niet of nauwelijks verhit wordt en er geen melk, suiker of andere dingen aan zijn toegevoegd blijven alle waardevolle stoffen aanwezig, hoge temperaturen maken de stofjes kapot die cacao zo gezond maken met het positieve effect op onze neurotransmitters. Pure cacao bevat Theobromine (het hart, verwijdt de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk) stimuleert Fenylethylamine (triggert gelukshormonen), Anandamide (gevoel van euforie), Serotonine (vermindert angst en stress).

Cacao is een krachtig plantmedicijn dat het hartchakra opent en daardoor ook andere chakra’s in beweging brengt. Door de ontspannende werking komt ons zenuwstelsel ervan tot rust. Het helpt bij het doorbreken van patronen en het ervaren van zelfliefde. Een cacao ceremonie geneest op meerdere niveaus: lichaam, geest en ziel

Duurzaamheid

Ceremoniële cacao als vervanger van je dagelijkse kopje koffie is niet duurzaam, laat staan respectvol naar de inheemse culturen die cacao als heilige drank zien. Zonder begeleiding van een ervaren facilitator, is het werken met cacao niet effectief voor duurzame heling. Een facilitator kan helpen bij het leren van diepgaand innerlijk werk met het plantmedicijn en het verminderen van de afhankelijkheid ervan, zodat je juist steeds minder nodig hebt in plaats van steeds vaker en meer.

De cacaoboom groeit in vochtige, tropische klimaten en bloeit pas na vijf jaar en produceert daarna het hele jaar door maximaal twee kilo bonen per jaar. Als je nagaat dat de bonen ook nog gefermenteerd, gedroogd en geëxporteerd moeten worden naar de andere kant van de wereld ervaar je wellicht ook de urgentie om met eerbied met het plantmedicijn om te gaan en haar volledige potentieel te benutten.

Gebruik ceremoniële cacao met diepe intentie in ceremonie, om de band met dit prachtige plantmedicijn te waarderen en onze consumptie duurzaam te maken. En koop verantwoord gekweekte, ecologische ceremoniële cacao, zodat we niet alleen voor onszelf, maar ook voor Moeder Aarde zorgen.

Contra-indicaties Cacao

Deze ceremonie wordt niet ingezet voor recreatieve ervaringen, de set en setting is ingesteld op zelfheling. 

Raadpleeg uw arts voor gebruik bij: MAIO antidepressiva, bloedingsstoornissen, hartconditie, medicatiegebruik.

In de volgende gevallen worden lagere doseringen aanbevolen dan de ceremoniële dosis om te kijken hoe het lichaam, de geest en ziel reageert: Antidepressiva die geen MAIO zijn, zwangerschap en borstvoeding, GERDIBS, kinderen, gevoeligheid, migraine klachten.

Bijwerkingen cacao: Licht gevoel in het hoofd, zweethanden, hoofdpijn of misselijkheid die vanzelf over gaan.

Veel gestelde vragen

Ga je hallucineren van ceremoniële cacao?

Nee! Ceremoniële cacao is niet te vergelijken met een ander plantmedicijn of middel. Het effect is op basis van de werking van de gelukzalige gevoelens die vrijkomen, die overigens ook angstige gevoelens remmen. Dat kan ook betekenen dat het juist zorgt dat je durft te voelen en je tranen stromen. Dit alles wordt beïnvloed door de set & setting, het respect voor het plantmedicijn, de ervaring van de facilitator en jouw intentie. Het creëert niks wat er niet is.

Kan ik de dag na een cacao ceremonie verplichtingen nakomen?

Het heeft geen zware impact op je fysieke gesteldheid, maar wat er omhoog kan komen tijdens een ceremonie kan je niet in de koude kleren gaan zitten. Plan dus niet teveel drukte of verplichtingen direct na een cacao ceremonie zodat je alles goed kunt integreren en aan een nieuw hoofdstuk kunt beginnen zonder gelijk weer door te denderen in een hoog tempo.

Ik twijfel of ik een cacao ceremonie alleen of samen wil doen.. wat is verstandig?

Het is belangrijk om je eigen verlangens en doelen niet te negeren omdat je het een ander het ook gunt. Het proces van iemand waar jij je heel erg verbonden mee voelt kan ook heel erg afleiden. Door je eigen geluk en succes na te streven, inspireer je ook anderen hetzelfde te doen en beïnvloed je onbewust de mensen om je heen.

Wat kan ik verwachten van de voorbereiding voor een cacao ceremonie?

Je krijgt een week van tevoren opdrachten om al in de mindset en energie van de cacao ceremonie te komen en je geest voor te bereiden op diep innerlijk werk. Je stopt twee weken van tevoren met alcohol en drugs, eet drie dagen van tevoren veganistisch, vermijd twee dagen van tevoren cafeïne en eet vier uur van tevoren niet meer.

Wat kan ik verwachten van de nazorg bij een cacao ceremonie?

De cacao ceremonie is pas klaar als ik zeker weet dat je jezelf weer kunt dragen. Probeer de integratie periode (twee weken) nog steeds zo gezond mogelijk te leven zonder alcohol en drugs. De dagen na de ceremonie hebben we contact en ontvang je integratie opdrachten na een week hebben we een coachingcall om de laatste puzzelstukjes op zijn plek te leggen, de nazorg is inbegrepen.

Zijn de stoffen in en/of ervaring van cacao verslavend?

Nee, de stoffen in cacao zijn niet verslavend. Omdat we werken met intenties en diep innerlijk werk doen voor, tijdens en na afloop is de kans dat je kort daarop weer een ”calling” voelt voor een volgende ceremonie klein, na de ceremonie heb je antwoorden en weet je welke nieuwe stappen je mag gaan zetten.

Wat klanten zeggen over hun

cacao ceremonie

quanto costa?

Wat is jouw keerpunt je waard?

1:1 Cacao ceremonie

175 EURo
 • Gratis intake gesprek
 • Duur 2-3 uur
 • Bij jou op locatie of aan huis
 • Solo ceremonie
 • Hulp bij voorbereiding
 • Afgestemde dosering
 • Liefdevolle begeleiding
 • Gepersonaliseerd intergratie huiswerk
 • Inclusief reiskosten, altaar, plantmedicijn
 • Check-up telefoongesprek na een week
 • Exclusief parkeerkosten