Mijn eigen reis tot hier

Mijn reis begon op het betoverende eiland Bonaire, waar ik werd omringd door de warmte van de zon en een vrijgevochten en liefdevol gezin. Daar ontwikkelde ik mijn liefde voor de natuur, kunst en het helpen van zwerfdieren. Hierdoor leerde ik al op jonge leeftijd de diepere betekenissen van het leven en de dood.

Na een verhuizing naar Nederland begon een turbulente periode in mijn leven, gekenmerkt door pestkoppen, misbruik en de duistere kanten van het nachtleven. Door mijn eigen dieptepunten te doorleven, begrijp ik diep hoe het voelt om verdwaald te zijn in pijn en patronen. Als ik mezelf had gestraft destijds voor elke ‘fout’ die ik maakte, lag ik waarschijnlijk al begraven onder een berg schuldgevoelens en had ik nooit de kracht gevonden om mijn eigen dromen na te jagen.

Dit heeft geleid tot mijn missie: mensen terugbrengen naar het gevoel van liefde en verbondenheid. Voor mij is dit meer dan werk; het is een roeping, een heilig pad van dienstbaarheid. Ik ben er niet alleen voor je ‘aha’-moment, maar ook voor je ‘oh no’-momenten. Want hoe maak je het een leermoment en geen neerwaartse spiraal?

Buiten mijn werk kun je mij vaak vinden onder de zon op een terras , in een hangmat met een psychologie boek of op de bank met een seriemoordenaar documentaire. Waar ik echt heel gelukkig van wordt is reizen, ik leef inmiddels al twee jaar uit een rugzak en leef een rondreizend bestaan als moderne nomade. Ik leef mijn droomleven en jij?

Grappige weetjes

Als ik mezelf zou straffen voor elke ‘fout’ die ik maakte, zou ik waarschijnlijk al begraven zijn onder een berg schuldgevoelens en nooit de energie hebben om mijn dromen na te jagen.
Ik ben er niet alleen voor je ‘aha’-moment, maar ook voor je ‘oh no’-momenten. En heel eerlijk, zonder af en toe een ‘oh no’ is het leven best saai.
Ik ben een YouTube-detective met een obsessie voor seriemoordenaars. Anderen sparen postzegels, ik inzichten in de menselijke psyche.
Als je mijn hond aait zonder het te vragen, dan denk je misschien dat mijn hond dat niet leuk vind, maar bijt ik terug!

De reis van reizende ziel

2018

Gediplomeerd Uitvaartbegeleidster

Van jongs af aan was ik gefascineerd door levensfasen, verlies en rouw. Het begeleiden van anderen tijdens hun kwetsbare momenten voelde als een natuurlijke roeping. Echter, twijfels over mijn eigen volwassenheid en ervaring begonnen na de opleiding op te komen. Was ik te jong en onervaren om de rol van uitvaartbegeleider op me te nemen?

2021

Cacao training & assisteren

Tijdens een ontmoeting met een ervaren medicijnvrouw kwam ik in aanraking met plantmedicijnen en ceremoniële genezing. Voordien had ik al ervaring met de spirit van de truffel, maar kende ik weinig van ceremoniële praktijken. Onder haar begeleiding mocht ik assisteren bij ceremonies, waar ik geleidelijk dieper in mijn eigen gaven dook en leerde hoe ik ceremonies kon leiden. Ik volgde ook een training bij haar om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

2023

Gediplomeerd Lichaamsgericht therapeute

Met toewijding heb ik de opleiding tot lichaamsgericht therapeute gevolgd. Mijn passie voor de verbinding tussen lichaam en geest hebben me gedreven om deze transformerende reis aan te gaan. Door mijn studie en praktijk heb ik een diepgaand begrip ontwikkeld voor onze veerkracht als mens en het ‘resetten’ van het zenuwstelsel. 

2023

Leven als nomade

Dit jaar hebben we al onze spullen verkocht en ons huis opgezegd. Waarom? Omdat we de wereld wilde rondreizen en onszelf beter wilde begrijpen, vooral door te leven met de cyclus van de natuur. Ik wil niet meer vastzitten aan bezittingen. Ik wil ervaringen opdoen en leren van wat er om me heen gebeurt. Geen strakke plannen, geen haast. Simpelweg ontdekken wat er op mijn pad komt.

2024

Verhuizen naar Sardinië, Italië 

Omdat ik jou aanmoedig om je dromen na te jagen, voel ik de drang om datzelfde te doen. Dit jaar hebben we besloten om vanaf september voor negen maanden naar Sardinië, Italië te verhuizen, om te onderzoeken of dit onze permanente thuis zou kunnen worden. Het is een sprong in het onbekende, gedreven door onze verlangens naar avontuur, schoonheid en een diepgaande verbinding met de natuur om ons heen.

La dolce vita roept ons, met de belofte van verse pasta, de geur van zilte zeelucht en de zon die onze huid verwarmt terwijl we genieten van het ritme van het Italiaanse leven.

… to be continued