DE RODE DRAAD

We hebben allemaal een rode draad door ons leven, deze draad loopt vanaf onze vorige levens naar het leven van onze voorouders naar onze geboorte en de nare ervaringen tijdens dit leven.

Als volledig kunnen begrijpen waar we vandaan komen, kunnen we ook ons aardse leven accepteren. En worden we juist minder zweverig en meer gegrond. We snappen waar alles vandaan komt en waarom en geven hier expressie aan, zonder te excuseren.

Door de rode draad te zien zie je dat we allemaal delen van dezelfde verhalen delen.

VOORBIJ HET EGO

We moeten voorbij het ego om te groeien, we kunnen nooit egoloos zijn maar kunnen er met de juiste ondersteuning wel voor kiezen om ons te laten leiden door het hart, de ziel en onze gevoelens.

Het ego verteld ons onwaarheden over wat we wel of niet zijn en kunnen doen, om ons veilig te houden in het hier en nu. Het ego beschermd ons tegen de confrontatie met onderliggende pijn uit het verleden.

Het leven met zelfcompassie is het stoppen met jezelf groter of kleiner maken dan je bent. We hebben allemaal ons schaduw en licht, slecht en goed, de schurk en de held, goddelijk en kwaadaardig in ons.

Wanneer je deze dualiteiten begint te begrijpen, ga je realiseren dat het leven en de menselijke ervaring een heel kleurenspectrum is in plaats van zwart-wit.

IN LIJN MET JE-ZELF

Er is niets dat je niet kunt zijn, doen of hebben als je erover open staat zal je intuitie je de weg fluisteren. Als we ons ongelukkig voelen, zijn we de verbinding met onszelf kwijtgeraakt. We hebben altijd de keuze om alles te doen wat we nodig hebben om op één lijn te komen met onszelf.

Bewustwording van de status van je zenuwstelsel en je innerlijke dynamieken is belangrijk omdat gelukkig of ongelukkig zijn is iets anders dan verdrietig of blij zijn, gezonde emoties wisselen zich de hele dag af als je jezelf weet te reguleren, dat is wat anders dan een staat van zijn.

HET LICHAAM WIL OOK HELEN

Het lichaam zeult met onze baggage van vroeger omdat we in het moment niet volledig met onze emoties en lichamelijke responses wilden, konden of mochten zijn omdat dit als dusdanig onveilig voelde. 

Doordat je lichaam de bewaker is van jouw waarheid wordt je tijdens lichaamsgerichte therapie met oefeningen meegenomen door de eerlijkheid van de signalen die je lichaam geeft. Zo kun je zonder woorden naar de kern van jouw onderliggende pijn om deze eindelijk te verwerken.

Tijdens lichaamgerichte therapie ligt de focus op emotioneel en lichamelijk ontladen met het maken van bewegingen en geluiden. Zodat het lichaam en het zenuwstelsel kunnen herstellen.

INNERLIJKE BALANS

Onze maatschappij is gebouwd op de gehaaste gewonde mannelijke energie en de verlammende gewonde vrouwelijke energie. We hebben snel en onbeperkt toegang tot amusement, voedsel en geestverruimende middelen en daardoor beperkt toegang tot de pijn onder onze verlangens.

We kiezen liever geen droomleven met risico’s dan dat we de onderliggende pijn ooit moeten aankijken als we falen.

Coaching brengt je innerlijke kracht terug naar de oppervlakte, zorgt dat je weer vanuit gezonde mannelijke en vrouwelijke energie in het leven staat en als een vrij kind kunt spelen. Maar ook dat als je een pijnlijk stuk tegenkomt, je een vangnet hebt en vanuit een gevoel van discomfort in plaats van onveiligheid kan groeien.

helen in community met cacao

In het Cacao Flower Membership kom je wekelijks samen met gelijkgestemden.

Als je cacao op respectvolle en liefdevolle wijze uitnodigt in je leven, bouw je een band met de plant spirit op. En daar krijg je het mooiste cadeau van je leven voor terug:

Je gaat uit je hoofd en hebt steeds minder of geen cacao nodig om de wereld en je Zelf waar te nemen vanuit je hart, intuïtie en gevoelens. Je kunt dan weer leven en spreken vanuit een plek van waarheid, liefde en zachtheid.

Uiteindelijk kan je met de juiste begeleiding zonder cacao te drinken haar voelen en kan je lichaam zelf sneller de verbindingen maken voor de aanmaak van de gelukzalige stofjes die vrijkomen bij het drinken van cacao. Je bent dan verliefd op jezelf en het leven en kunt tegenslagen vanuit een Hoger perspectief bekijken.

In het Cacao Flower Membershipworden ceremonies en rituelen voor thuis en video’s over cacao, spiritualiteit en zelfontwikkeling gedeeld om de heiligheid van de drank cacao te eren en verspreiden.