Duurzaamheid ceremoniële cacao

Ceremoniële cacao als vervanger van je dagelijkse kopje koffie is niet duurzaam, laat staan respectvol naar de inheemse culturen die cacao als heilige drank zien. Zonder begeleiding van een ervaren facilitator, is het werken met cacao niet effectief voor duurzame heling. Een facilitator kan helpen bij het leren van diepgaand innerlijk werk met het plantmedicijn en het verminderen van de afhankelijkheid ervan, zodat je juist steeds minder nodig hebt in plaats van steeds vaker en meer.

De cacaoboom groeit in vochtige, tropische klimaten en bloeit pas na vijf jaar en produceert daarna het hele jaar door maximaal twee kilo bonen per jaar. Als je nagaat dat de bonen ook nog gefermenteerd, gedroogd en geëxporteerd moeten worden naar de andere kant van de wereld ervaar je wellicht ook de urgentie om met eerbied met het plantmedicijn om te gaan en haar volledige potentieel te benutten. 

Gebruik ceremoniële cacao met diepe intentie in ceremonie, om de band met dit prachtige plantmedicijn te waarderen en onze consumptie duurzaam te maken. En koop verantwoord gekweekte, ecologische ceremoniële cacao, zodat we niet alleen voor onszelf, maar ook voor Moeder Aarde zorgen.

intake formulier