de effecten van ceremoniële cacao

Oorspronkelijk werden er traditionele ceremonies gegeven met cacao door de Zuid-Amerikaanse inheemse culturen om te verbinden met het Goddelijke. De gevoelens die vrij komen kunnen vergelijkbaar zijn met wanneer we verliefd worden of intiem zijn. Ceremoniële cacao voelt erg intiem en laat je verliefdheid voor jezelf ervaren. 

Doordat pure cacao niet of nauwelijks verhit wordt en er geen melk, suiker of andere dingen aan zijn toegevoegd blijven alle waardevolle stoffen aanwezig, hoge temperaturen maken de stofjes kapot die cacao zo gezond maken met het positieve effect op onze neurotransmitters. Pure cacao bevat Theobromine (het hart, verwijdt de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk) stimuleert Fenylethylamine (triggert gelukshormonen), Anandamide (gevoel van euforie), Serotonine (vermindert angst en stress). 

Cacao is een krachtig plantmedicijn dat het hartchakra opent en daardoor ook andere chakra’s in beweging brengt. Door de ontspannende werking komt ons zenuwstelsel ervan tot rust. Het helpt bij het doorbreken van patronen en het ervaren van zelfliefde. Een cacao ceremonie geneest op meerdere niveaus: lichaam, geest en ziel. Het vergroot bewustzijn en ondersteunt persoonlijke groei.

intake formulier