meest gestelde vragen over cacao

Ga je hallucineren van ceremoniële cacao?

Nee! Ceremoniële cacao is niet te vergelijken met een ander plantmedicijn of middel. Het effect is op basis van de werking van de gelukzalige gevoelens die vrijkomen, die overigens ook angstige gevoelens remmen. Dat kan ook betekenen dat het juist zorgt dat je durft te voelen en je tranen stromen. Dit alles wordt beïnvloed door de set & setting, het respect voor het plantmedicijn, de ervaring van de facilitator en jouw intentie. Het creëert niks wat er niet is.

Kan ik de dag na een cacao ceremonie verplichtingen nakomen?

Het heeft geen zware impact op je fysieke gesteldheid, maar wat er omhoog kan komen tijdens een ceremonie kan je niet in de koude kleren gaan zitten. Plan dus niet teveel drukte of verplichtingen direct na een cacao ceremonie zodat je alles goed kunt integreren en aan een nieuw hoofdstuk kunt beginnen zonder gelijk weer door te denderen in een hoog tempo.

Ik twijfel of ik een cacao ceremonie alleen of samen wil doen.. wat is verstandig?

Het is belangrijk om je eigen verlangens en doelen niet te negeren omdat je het een ander het ook gunt. Het proces van iemand waar jij je heel erg verbonden mee voelt kan ook heel erg afleiden. Door je eigen geluk en succes na te streven, inspireer je ook anderen hetzelfde te doen en beïnvloed je onbewust de mensen om je heen.

Wat kan ik verwachten van de voorbereiding voor een cacao ceremonie?

Je krijgt een week van tevoren opdrachten om al in de mindset en energie van de cacao ceremonie te komen en je geest voor te bereiden op diep innerlijk werk. Je stopt twee weken van tevoren met alcohol en drugs, eet drie dagen van tevoren veganistisch, vermijd twee dagen van tevoren cafeïne en eet vier uur van tevoren niet meer.

Wat kan ik verwachten van de nazorg bij een cacao ceremonie?

De cacao ceremonie is pas klaar als ik zeker weet dat je jezelf weer kunt dragen. Probeer de integratie periode (twee weken) nog steeds zo gezond mogelijk te leven zonder alcohol en drugs. De dagen na de ceremonie hebben we contact en ontvang je integratie opdrachten na een week hebben we een coachingcall om de laatste puzzelstukjes op zijn plek te leggen, de nazorg is inbegrepen.

Zijn de stoffen in en/of ervaring van Cacao verslavend?

Nee, de stoffen in cacao zijn niet verslavend. Omdat we werken met intenties en diep innerlijk werk doen voor, tijdens en na afloop is de kans dat je kort daarop weer een ”calling” voelt voor een volgende ceremonie klein, na de ceremonie heb je antwoorden en weet je welke nieuwe stappen je mag gaan zetten.