MEEST GESTELDE VRAGEN

hoe werkt adem & lichaamswerk?

Lichaamswerk gaat over de verbinding tussen lichaam en geest en het loslaten van emotionele en mentale spanningen via het lichaam. Tijdens een sessie let de therapeut op de reacties van je lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van technieken zoals aanraking en oefeningen om je te helpen ontspannen en spanning los te laten. Zo word je bewust van opgeslagen emoties en gedachten.

Ademwerk gaat over de brug maken tussen het bewuste en onderbewuste middels ademhalingstechnieken zo beïnvloed het je autonome zenuwstelsel en zorgt het voor balans tussen het sympathische (“vecht-of-vlucht”) en het parasympathische (“rust-en-herstel”). Hierdoor ervaar je minder stress, meer ontspanning en meer innerlijke rust.

Kan het worden gecombineerd met andere therapieën?

Ademwerk en lichaamswerk kunnen een waardevolle aanvulling zijn op andere therapieën en kunnen helpen bij het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest, het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het ondersteunen van het helingsproces op zowel fysiek als emotioneel niveau. Overleg wel altijd met je therapeut of behandelaar zodat zij advies kunnen geven over de juiste timing, frequentie en integratie van deze technieken in jouw specifieke behandelplan.

Wat kan ik verwachten van de nazorg?

Na de sessie ontvang je per e-mail integratie opdrachten en adem & lichaamswerk oefeningen om de sessie te kunnen verwerken en versterken. Na een week is er een gratis coachingcall, daaruit zal naar voren komen of meerdere sessies nodig zijn.

Wat kan ik verwachten van de voorbereiding?

Je krijgt een week van tevoren opdrachten om al in de mindset en energie van de sessie te komen en je geest en lichaam voor te bereiden op diep innerlijk werk. Je stopt twee weken van tevoren met alcohol en drugs, eet drie dagen van tevoren veganistisch, vermijd twee dagen van tevoren cafeïne en eet vier uur van tevoren niet meer.

Kan ik de volgende dag verplichtingen nakomen?

Na een adem en lichaamswerk sessie voel je je meestal goed, maar herstel kan langer duren als je slecht hebt geslapen of diep innerlijk werk hebt gedaan. Neem de dag van en na de ceremonie rust en plan geen afspraken of werk. Drink voldoende water om hoofdpijn te voorkomen en neem de tijd om te herstellen zonder verplichtingen.