Cacao als plant spirit​

Onderzoek toont aan dat planten gevoelens en intelligentie hebben en onze intenties kunnen voelen en op onze beweging reageren. In inheemse culturen geloven ze dat alles bezield en interverbonden is. Het levende bewijs van deze wetenschap en eeuwenoude spirituele wijsheid is dat als we planten met liefde en intentie behandelen, ze groeien.

Door de vrouwelijke ziel van de cacao plant te erkennen kunnen we met haar samenwerken en andere dieptes bereiken dan wanneer we enkel met onze eigen ziel en het ego zitten.

In het sjamanisme geloven ze dat planten met ons kunnen praten – ze roepen ons op als we luisteren. Het geroepen worden noemen we een ”calling”, je ziet dan overal tekens om met de plant te werken. De planten vertellen ons wijsheden en worden daardoor als leraren gezien. 

Er wordt in inheemse culturen en tradities alleen met een plantmedicijn gewerkt als de plant geroepen heeft en anders niet. 

Verbinden met de spirit​

Als je cacao op respectvolle en liefdevolle wijze uitnodigt in je leven, bouw je een band met de plant spirit op. En daar krijg je het mooiste cadeau van je leven voor terug:

Je gaat uit je hoofd en hebt steeds minder of geen cacao nodig om de wereld en je Zelf waar te nemen vanuit je hart, intuïtie en gevoelens. Je kunt dan weer leven en spreken vanuit een plek van waarheid, liefde en zachtheid.

Uiteindelijk kan je met de juiste begeleiding zonder cacao te drinken haar voelen en kan je lichaam zelf sneller de verbindingen maken voor de aanmaak van de gelukzalige stofjes die vrijkomen bij het drinken van cacao. Je bent dan verliefd op jezelf en het leven en kunt tegenslagen vanuit een Hoger perspectief bekijken.